Agenda nascholing voor tandartsen en mondhygienisten

 

Verkort overzicht nascholingen tandheelkundigen 2019 en 2020Thailand, Hua Hin 8 - 16 november 2019 KRT 20 uur en KRM  21 uur toegekend
Kaapstad, Zuid Afrika 24 januari tot 1 februari 2020 KRT 20 uur toegekend en KRM 19 uur
Andalusie, Spanje 15 - 18 maart ''burn-out' preventie'' La Bobadilla Hideaway, Loja
Seychellen 13 - 21 november 2020 KRT 20 toegekend en KRM 19 uur 

 


Nascholing voor tandarts, mondhygiënist en assistent of meewerkende partner/praktijkmanager
Hua Hin, Thailand
8 - 16 november 2019 (laatste cursusplaats)
 
Hotel Anantara Hua Hin is door het toonaangevende reismagazine Condé Nast gekozen in de Top 10 van beste Aziatische resorts.

Hua Hin komt iedere 2 jaar terug in onze planning en dat is niet voor niets.
Op zo'n 2.5 uur rijden van Bangkok ligt deze koninklijke badplaats met zijn grote aanbod van goede (vis)restauants, levendige ''nightmarket" en zo'n 8 golfbanen in de regio. Black Moutain en Baan Banyan zijn daarvan absolute toppers onder de golfbanen in de wereld.
Hotel Anantara staat altijd garant voor een comfortabel verblijf, direct aan zee en met een uitstekende service; uitnodigend zwembad met swim-up bar en riant zonneterras, verschillende voortreffelijke restaurants in het hotel, aan zee en aan het zwembad, Spa paviljoen en op zo'n 5 auto/tuktukminuten rijden van het centrum van Hua Hin.
Het hotel beschikt over een aparta vleugel met Lagoon kamers, extra ruim en luxe en dit paviljoen heeft zijn eigen zwembad met zonneterras en bar. Prijzen op aanvraag.

Mogelijkheid om uw verblijf te verlengen met bezoek aan bijvoorbeeld de River Kwai, Bangkok of Chiang Mai maar ook Cambodja en Vietnam. Informeer naar de mogelijkheden bij ons reisburo.

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

“Implantologie chirurgie en de toepassing van de digitale workflow. Van indicatie stelling tot afbehandeling”
Door Erik Nout, MKA chirurg en Geert Klomp, tandarts en implantoloog

 
Tijdens deze interactieve cursus zullen we aan de hand van casussen alle stappen besproken worden die nodig zijn om tot een stabiel eindresultaat te komen bij de behandeling van een patient met wens tot tandvervanging. Een hands-on training in het maken van intraorale scans maakt deel uit van deze cursus. Verder hebben cursisten de mogelijkheid om eigen casus in te brengen die we dan gezamenlijk zullen uitwerken tot een behandelplan.
Als pitch zullen beide docenten het belang van samenwerking tussen mondhygienist, tandarts, tandarts-implantoloog en MKA-chirurg demonstreren.

Op dag 1 zullen aan bod komen: indicatiestelling, polyfarmacie en de medisch gecompromitteerde patient, de invloed van systemische ziekten op de mond en vice versa en tenslotte het gebruik van radiodiagnostiek.

Op dag 2 zal aandacht worden gegeven aan het saneren van de tandheelkundige patient, het oplijnen van de beet en het creeren van voldoende bot door midddel van diverse augmentatietechnieken.

Op dag 3 staat in het kader van hands-on waarbij ervaring zal worden opgedaan met het maken van een intra-orale scan door de cursisten zelf. Het streven is tevens de cursist de mogelijkheid te bieden zelf implantaten te plaatsen in kunstkaken. (ovb)

Op dag 4 zal verder worden ingegaan op de digitale workflow en de prothetische fase.
We sluiten deze cursus af met een blik naar de toekomst.

Voor dit programma is 20 uur accreditatie toegekend bij KRT en 21 uur bij KRM.

Download hier meer informatie over het wetenschappelijk programma

Voor mondhygienisten wordt een deel van de cursus verzorgd door Lieneke Steverink - Jorna, mondhygiënist in Silvolde.
Zij neemt u mee in de dagelijkse mondhygiënepraktijk.

" Wij hebben natuurlijk al een geweldige baan. Zou het nog leuker kunnen? Hoe kan je echt alles uit je vak halen en hoe maak je jouw behandelingen nog beter? Zeker is dat je altijd anderen nodig zal hebben om je dromen te verwezenlijken. Leer om elkaar te versterken en leer om krachtig over te komen. Leer om die patiënten of opdrachtgevers te krijgen waar jij graag mee wilt werken. Creëer je eigen kansen, promoot jezelf en zoek verbinding. We gaan opzoek naar jouw onderscheidend vermogen. Deze cursus draait om jou en waar je stiekem altijd van gedroomd hebt. Stap uit de schaduw! We gaan het gewoon doen! "

Voor Belgische tandartsen;
Wij nodigen ook van harte Belgische, vlaamssprekende, tandartsen en mondhygiënisten uit aan deze, in Nederland bij het Kwaliteitsregister voor 20 uur, geaccrediteerde cursus deel te nemen. Accreditatie voor België is aan te vragen via de Stuurgroep van RIZIV.
Het programma wordt mede verzorgd door Erik Nout, verbonden als gastprofessor aan de Universiteit van Gent.Culinaire nascholing voor tandartsen en mondhygienisten (ism huisartsen) naar Kaapstad 
24 januari tot 1 februari 2020


 


 

 

Wanneer het in Zuid Afrika hoogzomer is reizen wij naar Somerset-West, op 30 minuten van Kaapstad, voor
een nascholing voor tandartsen en mondhygiënisten.
U verblijft in het comfortabele hotel lord Charles net buiten Somerset-West, op loopafstand van een kleine shoppingmall en een grotere mall op 5 minuten rijden en 20 minuten rijden van Stellenbosch en is daarmee een ideale uitvalsbasis. Bezoek de wijnstreek rond Stellenbosch, het Waterfront en de Tafelberg in Kaapstad of Kaap de Goede Hoop.
Franschhoek, op zo'n klein uurtje rijden van het cursushotel biedt een heerlijke atmosfeer met een leuk aanbod van winkels en gallerieën en goede restaurants.

Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby met bar, restaurant, bar en heerlijk buitenzwembad.
In Somerset-West en Stellenbosch zijn uitstekende restaurants en wijnhuizen.  Strand, de badplaats is prima bereikbaar voor de strandliefhebbers.


Het wetenschappelijk programma wordt verzorgd door Fred Hinderks, MKA chirurg in Twente en Dr. Gert Jan van der Putten, specialist ouderengeneeskunde (SO) en gepromoveerd op mondzorg (kwetsbare) ouderen.

Accreditatie bij KRT is toegekend voor 20 uur, KRM 19 uur toegekend.Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie


Lees hier meer over het wetenschappelijk programma
  

Nascholing "Burn-Out" voor tandheelkundigen Andalusie.
15 - 18 maart 2020


.

Burn-out, dé beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven dat heel wat zorgprofessionals ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen bijvoorbeeld rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad.  

Dit programma wordt verzorgd door Cees Stegenga, psycholoog, coach en expert burn-out en Door Martijnse, huisarts np
 
U verblijft in dit hotel 3 nachten op basis van logies en ontbijt, 2 x diner en sandwichlunch op de cursusdagen. (maandag, dinsdag en woensdag)
Voor deze cursus is 17 uur accreditatie toegekend bij KRT en KRM is in aanvraag.
Dit is inclusief een verplichte  terugkomdag (5 uur) Nederland.


Tijdens deze nascholing besteden we aandacht aan;

  • Zicht krijgen op de balans tussen werk en privéleven
  • Het herkennen van de symptomen van overbelasting, de valkuilen, de “energievreters” en de risico’s van het vak.
  • Het ontwikkelen van strategieën om gezond en fit te worden en te blijven.
  • Tools krijgen om met plezier in de praktijk te kunnen werken, zonder overbelast te raken.
  • Recente wetenschappelijke inzichten van de effecten van chronische stress op het lichamelijk functioneren

Dagprogramma maart 2020


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

 Nascholing voor tandartsen en mondhygienisten naar de Seychellen
13 - 21 november 2020 

 

 De Seychellen zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.
Het hoofdeiland, Mahé, is ongeveer net zo groot als Texel.
De Seychellen, met de typische granietformaties aan zee en de unieke flora en fauna, hebben een grote aantrekkingskracht en toerisme is hier dan ook de voornaamste bron van inkomsten. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs. Het najaar is de juiste tijd om deze eilandengroep te bezoeken vanwege de passat wind die waait waardoor de temperatuur dan nooit te warm wordt.
Een heerlijke voornamelijk creoolse keuken met Franse invloeden en hier en daar pittig met de curry's met kokosmelk waar men graag gebruik van maakt. Uiteraard staat vaak verse vis op het menu. Vanwege de omvang van het eiland is het goed te ''ontdekken'' tijdens een week nascholing. Autohuur is beschikbaar in het hotel.
Hotel Avani Barbarons is schitterend gelegen aan een idyllisch privestrand  en u logeert dus op één van de mooiste locaties van dit eiland.
U verblijft op basis van logies en ontbijt en heeft keuze uit 2 restaurants in het hotel en rondom het hotel liggen verschillende goede restaurants waar u met de taxi r makkelijk komt.
De duikschool ligt op 15 min rijden.
In 2017 en 2018 gingen we al naar deze locatie met alleen maar positieve reacties en schitterende verlengingsmogelijkheden op Praslin en het fietseiland La Dique.
 


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie 


Accreditatiepunten worden door ons ingeschreven in uw dossier.
Verplichte cursus/scholingskosten zijn in 2019 100% aftrekbaar, reis- en verblijfskosten voor 80%

Accreditatie voor België is aan te vragen via de Stuurgroep van RIZIV.


Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nascholingen voor tandarts en mondhygienist stuur dan een mail naar info@docendoorbis.nl ovv uw beroepsgroep.