Agenda nascholing voor tandartsen en mondhygienisten

 

Verkort overzicht nascholingen tandheelkundigen 2019 en 2020Landgoed Ulvenhart, Ulvenhout (Breda)  20 mei 17.30 - 21.15 3 uur geaccrediteerd bij KRT en KRM
Thailand, Hua Hin 8 - 16 november 2019 KRT 20 uur toegekend en KRM in aanvraag
Kaapstad, Zuid Afrika 24 januari tot 1 februari 2020
Khao Lak en Seychellen 6 - 14 november 2020

 


Nascholing voor tandarts, mondhygienist en tandheelkundig assistent en praktijkmanager
20 mei 2019 Landgoed Ulvenhart, Ulvenhout (Breda)

Op 20 mei van 17.30 - 21.00 kunt u deelnemen aan een nascholing die wij organiseren ism Faktor5 over het signaleren van eenzaamheid.
Zorgprofessionals in de tandheelkunde die hun patienten regelmatig zien zijn de poortwachters om eenzaamheid, wat vaak leidt tot gezondheidsklachten, te signaleren.

De nascholing bestaat uit 3 workshops;
Workshop 1; basiskennis over eenzaamheid
Workshop 2; diagnostiek
Workshop 3; gesprekstechnieken

De cursus begint om 17.30 met ontvangst en een broodmaaltijd. Gedurende de avond koffie en thee inclusief.
Om 21.15 wordt de nascholing afgesloten.

Accreditatie is togekend voor 3 uur bij KRT en KRM.
Landgoed Ulvenhart is makkelijk bereikbaar, net buiten Ulvenhout, nabij Breda en op korte afstand van de snelweg. Makkelijk parkeren op eigen terrein.

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie
Nascholing voor tandarts, mondhygiënist en assistente of meewerkende partner/praktijkmanager
Hua Hin, Thailand
8 - 17 november 2019
 
Hotel Anantara Hua Hin is door het toonaangevende reismagazine Condé Nast gekozen in de Top 10 van beste Aziatische resorts.

Hua Hin komt iedere 2 jaar terug in onze planning en dat is niet voor niets.
Op zo'n 2.5 uur rijden van Bangkok ligt deze koninklijke badplaats met zijn grote aanbod van goede (vis)restauants, levendige ''nightmarket" en zo'n 8 golfbanen in de regio. Black Moutain en Baan Banyan zijn daarvan absolute toppers onder de golfbanen in de wereld.
Hotel Anantara staat altijd garant voor een comfortabel verblijf, direct aan zee en met een uitstekende service; uitnodigend zwembad met swim-up bar en riant zonneterras, verschillende voortreffelijke restaurants in het hotel, aan zee en aan het zwembad, Spa paviljoen en op zo'n 5 auto/tuktukminuten rijden van het centrum van Hua Hin.
Het hotel beschikt over een aparta vleugel met Lagoon kamers, extra ruim en luxe en dit paviljoen heeft zijn eigen zwembad met zonneterras en bar. Prijzen op aanvraag.

Mogelijkheid om uw verblijf te verlengen met bezoek aan bijvoorbeeld de River Kwai, Bangkok of Chiang Mai maar ook Cambodja en Vietnam. Informeer naar de mogelijkheden bij ons reisburo.

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

“Implantologie chirurgie en de toepassing van de digitale workflow. Van indicatie stelling tot afbehandeling”
Door Erik Nout, MKA chirurg en Geert Klomp, tandarts en implantoloog

 
Tijdens deze interactieve cursus zullen we aan de hand van casussen alle stappen besproken worden die nodig zijn om tot een stabiel eindresultaat te komen bij de behandeling van een patient met wens tot tandvervanging. Een hands-on training in het maken van intraorale scans maakt deel uit van deze cursus. Verder hebben cursisten de mogelijkheid om eigen casus in te brengen die we dan gezamenlijk zullen uitwerken tot een behandelplan.
Als pitch zullen beide docenten het belang van samenwerking tussen mondhygienist, tandarts, tandarts-implantoloog en MKA-chirurg demonstreren.
Op dag 1 zullen aan bod komen: indicatiestelling, polyfarmacie en de medisch gecompromitteerde patient, de invloed van systemische ziekten op de mond en vice versa en tenslotte het gebruik van radiodiagnostiek.

Op dag 2 zal aandacht worden gegeven aan het saneren van de tandheelkundige patient, het oplijnen van de beet en het creeren van voldoende bot door midddel van diverse augmentatietechnieken.

Op dag 3 staat in het kader van hands-on waarbij ervaring zal worden opgedaan met het maken van een intra-orale scan door de cursisten zelf. Het streven is tevens de cursist de mogelijkheid te bieden zelf implantaten te plaatsen in kunstkaken. (ovb)

Op dag 4 zal verder worden ingegaan op de digitale workflow en de prothetische fase.
We sluiten deze cursus af met een blik naar de toekomst.

Voor dit programma is 20 uur accreditatie toegekend bij KRT en KRM is in aanvraag.

Download hier meer informatie over het wetenschappelijk programma


 

Culinaire nascholing voor tandartsen en mondhygienisten (ism huisartsen) naar Kaapstad 
24 januari tot 1 februari 2020


 


 

Wanneer het in Zuid Afrika hoogzomer is reizen wij naar Somerset-West, op 30 minuten van Kaapstad, voor een nascholing voor tandartsen en mondhygienisten waarvan 2 dagdelen samen met de aanwezige huisartsen worden gevolgd.
U verblijft in het comfortabele hotel lord Charles net buiten Somerset-West op 20 minuten rijden van Stellenbosch en dus een ideale uitvalsbasis voor de wijnhuizen en restaurants in deze wijnstreek.
Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby met bar, restaurant en heerlijk buitenzwembad.
In Somerset-West en Stellenbosch zijn uitstekende restaurants en wijnhuizen.  

Een bezoek aan bijv. Kaap de Goede hoop of het Waterfront in Kaapstad is eenvoudig te ondernemen vanuit het hotel.
Franschhoek op zo'n klein uurtje biedt een heerlijke atmosfeer met een leuk aanbod van winkels en gallerieen en goede restaurants.  

Nascholing voor tandartsen en mondhygienisten naar de Seychellen
6 - 14 november 2020 

 

 De Seychellen zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.
Het hoofdeiland, Mahé, is ongeveer net zo groot als Texel.
De Seychellen, met de typische granietformaties aan zee en de unieke flora en fauna, hebben een grote aantrekkingskracht en toerisme is hier dan ook de voornaamste bron van inkomsten. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs. Het najaar is de juiste tijd om deze eilandengroep te bezoeken vanwege de passat wind die waait waardoor de temperatuur dan nooit te warm wordt.
Een heerlijke voornamelijk creoolse keuken met Franse invloeden en hier en daar pittig met de curry's met kokosmelk waar men graag gebruik van maakt. Uiteraard staat vaak verse vis op het menu. Vanwege de omvang van het eiland is het goed te ''ontdekken'' tijdens een week nascholing. Autohuur is beschikbaar in het hotel.
Hotel Avani Barbarons is schitterend gelegen aan een idyllisch privestrand  en u logeert dus op één van de mooiste locaties van dit eiland.
U verblijft op basis van logies en ontbijt en heeft keuze uit 2 restaurants in het hotel en rondom het hotel liggen verschillende goede restaurants waar u met de taxi r makkelijk komt.
De duikschool ligt op 15 min rijden.
In 2017 en 2018 gingen we al naar deze locatie met alleen maar positieve reacties en schitterende verlengingsmogelijkheden op Praslin en het fietseiland La Dique.
 


Accreditatiepunten worden door ons ingeschreven in uw dossier.
Verplichte cursus/scholingskosten zijn in 2018 100% aftrekbaar, reis- en verblijfskosten voor 80%


Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nascholingen voor tandarts en mondhygienist stuur dan een mail naar info@docendoorbis.nl ovv uw beroepsgroep.