Agenda nascholing voor tandartsen en mondhygienisten

 

Verkort overzicht nascholingen tandheelkundigen 2019 en 2020Kaapstad, Zuid Afrika 24 januari tot 1 februari 2020 KRT 20 uur toegekend en KRM 19 uur
Andalusie, Spanje 15 - 18 maart ''burn-out' preventie'' La Bobadilla Hideaway, Loja
Seychellen 13 - 21 november 2020 KRT 20 toegekend en KRM 19 uur  (er is plaats voor max. 12 tandheelkundigen) 


 


Nascholing voor tandartsen en mondhygienisten (deels met huisartsen en SO) naar Kaapstad 
24 januari tot 1 februari 2020


 


 

 

Wanneer het in Zuid Afrika hoogzomer is reizen wij naar Somerset-West, op 30 minuten van Kaapstad, voor
een nascholing voor tandartsen en mondhygiënisten.
U verblijft in het comfortabele hotel lord Charles net buiten Somerset-West, op loopafstand van een kleine shoppingmall en een grotere mall op 5 minuten rijden en 20 minuten rijden van Stellenbosch en is daarmee een ideale uitvalsbasis. Bezoek de wijnstreek rond Stellenbosch, het Waterfront en de Tafelberg in Kaapstad of Kaap de Goede Hoop.
Franschhoek, op zo'n klein uurtje rijden van het cursushotel biedt een heerlijke atmosfeer met een leuk aanbod van winkels en gallerieën en goede restaurants.

Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby met bar, restaurant, bar en heerlijk buitenzwembad.
In Somerset-West en Stellenbosch zijn uitstekende restaurants en wijnhuizen.  Strand, de badplaats is prima bereikbaar voor de strandliefhebbers.


Het wetenschappelijk programma wordt verzorgd door Fred Hinderks, MKA chirurg in Almelo en Dr. Gert Jan van der Putten, specialist ouderengeneeskunde (SO) en gepromoveerd op mondzorg (kwetsbare) ouderen.

Tijdens deze week is ook Martin Kat aanwezig en spreekt hij over ouderenpsychiatrie in de praktijk. 
Een groeiend aantal tandartsen en mondhygenisten werkt tegenwoordig  (deels) in het verpleeghuis. Dat vergt een andere aanpak en hoe om te gaan met cognitieve stoornissen daarover kan Martin u veel vertellen. Martin Kat schreef recent het boek "Ouderenpsychiatrie: de praktijk".

Juist ook vanwege de aanwezigheid van huisartsen en SO's deze week is er veel ruimte voor intercollegiaal overleg, binnen en buiten de cursuszaal.
Ouderen behouden steeds langer het eigen gebit en daarmee krijgt u in de toekomst in de praktijk vaker te maken met patienten met een cognitieve stoornis. 
Martin Kat gaat daar veel over vertellen. 
Per 1 januari 2020 treedt ook de nieuwe wet Zorg en Dwang in werking, daarover ook meer tijdens deze cursus omdat u als tandheelkundige ook te maken krijgt met deze nieuwe wet. 

Accreditatie bij KRT is toegekend voor 20 uur, KRM heeft 19 uur toegekend.
 

Röntgendiagnostiek De diagnostiek met behulp van röntgen is een nieuwe fase ingegaan met de ingebruikneming van de CBCT. De verfijning is dermate substantieel dat er meer afwijkingen aan het licht komen. Het toepassen van OPG-CBCT vereist echter een indepth bekendheid en vaardigheid. De bediening zowel als de beveiliging tegen straling, als ook een trefzekere indicering van de te nemen foto en de interpretatie daarvan vergen andere, meer toegespitste bekendheid met deze relatief nieuwe techniek. Geïllustreerd met specifiek, exemplarisch fotomateriaal worden deze noodzakelijke vaardigheden en kunde nader en in praktische zin over het voetlicht gebracht.  
Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie


Lees hier meer over het wetenschappelijk programma 

Nascholing "Burn-Out" voor tandheelkundigen Andalusie.
15 - 18 maart 2020


.

Burn-out, dé beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven dat heel wat zorgprofessionals ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen bijvoorbeeld rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad.  

Dit programma wordt verzorgd door Cees Stegenga, psycholoog, coach en expert burn-out en Door Martijnse, huisarts np
 
U verblijft in dit hotel 3 nachten op basis van logies en ontbijt, 2 x diner en sandwichlunch op de cursusdagen. (maandag, dinsdag en woensdag)
Voor deze cursus is 17 uur accreditatie toegekend bij KRT en KRM is in aanvraag.
Dit is inclusief een verplichte  terugkomdag (5 uur) Nederland.


Tijdens deze nascholing besteden we aandacht aan;

  • Zicht krijgen op de balans tussen werk en privéleven
  • Het herkennen van de symptomen van overbelasting, de valkuilen, de “energievreters” en de risico’s van het vak.
  • Het ontwikkelen van strategieën om gezond en fit te worden en te blijven.
  • Tools krijgen om met plezier in de praktijk te kunnen werken, zonder overbelast te raken.
  • Recente wetenschappelijke inzichten van de effecten van chronische stress op het lichamelijk functioneren

Dagprogramma maart 2020


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

 Nascholing voor tandartsen en mondhygienisten naar de Seychellen
13 - 21 november 2020 (max. 12 cursusplaatsen beschikbaar)

 

 De Seychellen zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.
Het hoofdeiland, Mahé, is ongeveer net zo groot als Texel.
De Seychellen, met de typische granietformaties aan zee en de unieke flora en fauna, hebben een grote aantrekkingskracht en toerisme is hier dan ook de voornaamste bron van inkomsten. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs. Het najaar is de juiste tijd om deze eilandengroep te bezoeken vanwege de passat wind die waait waardoor de temperatuur dan nooit te warm wordt.
Een heerlijke voornamelijk creoolse keuken met Franse invloeden en hier en daar pittig met de curry's met kokosmelk waar men graag gebruik van maakt. Uiteraard staat vaak verse vis op het menu. Vanwege de omvang van het eiland is het goed te ''ontdekken'' tijdens een week nascholing. Autohuur is beschikbaar in het hotel.
Hotel Avani Barbarons is schitterend gelegen aan een idyllisch privestrand  en u logeert dus op één van de mooiste locaties van dit eiland.
U verblijft op basis van logies en ontbijt en heeft keuze uit 2 restaurants in het hotel en rondom het hotel liggen verschillende goede restaurants waar u met de taxi per makkelijk komt.
De duikschool ligt op 15 min rijden.
In 2017 en 2018 gingen we al naar deze locatie met alleen maar positieve reacties en schitterende verlengingsmogelijkheden op Praslin en het fietseiland La Dique.
 


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie 


Lees hier meer over het wetenschappelijk programma 

Accreditatiepunten worden door ons ingeschreven in uw dossier.
Verplichte cursus/scholingskosten zijn in 2019 100% aftrekbaar, reis- en verblijfskosten voor 80%

 
Accreditatie voor België is aan te vragen via de Stuurgroep van RIZIV.


Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nascholingen voor tandarts en mondhygienist stuur dan een mail naar info@docendoorbis.nl ovv uw beroepsgroep.