Reisinformatie

 

U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van vaccinaties, het nemen van voorzorgmaatregelen en het verkrijgen van inlichtingen voor de bestemming waar u naar toe reist.

KLM, maar ook veel andere maatschappijen, reserveren vooraf alléén nog stoelnummers tegen betaling. U kunt dit doen via de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij direct nadat u zich bij ons heeft geregistreerd voor een nascholing.


U bent bij onze reizen zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van een geldig paspoort en eventuele andere reisdocumenten/visa.
Hieronder geeft Docendo Orbis enige algemene tips;

Voor de meeste bestemmingen buiten EU/Europa is een paspoort vereist dat ná uw terugkeer in Nederland nog minimaal 3 (o.a. Zuid-Afrika) tot 6 maanden (héél Azië) geldig is. Soms ook hanteren buitenlandse grens-autoriteiten de eis dat het paspoort nog ten minste 1 of 2 lege bladzijden bevat. Controleer één en ander op de websites van ambassades, net als eventuele vaccinatie-verplichtingen.

Verifieer ruim voordat u op reis gaat of uw reisdocumenten - en die van het meereizend gezelschap!- inderdaad voldoen aan de regels van te bezoeken landen. Hou er ook rekening mee dat de naamsvermelding, vóór- en achternaam, op uw vliegticket exact overeen moet komen met de schrijfwijze in uw paspoort. De (Schiphol) incheck-balie kan en mag u weigeren indien dit niet het geval is of kosten rekenen voor een aanpassing.

Regels voor reisdocumenten en visa zijn onderhevig aan veranderingen. Wij adviseren u bij iedere voorgenomen reis de website van de relevante ambassade te raadplegen en bij twijfel over de regelgeving contact op te nemen met de sectie consulaire zaken van de ambassade. De procedures voor het verkrijgen van een visum staan in het algemeen uitgebreid en helder beschreven op de website van de betreffende ambassade. Uiteraard kunt u voor het verkrijgen van een visum ook gebruik maken van een commercieel bemiddelingsbureau zoals de visumdienst Breda in Hazeldonk.

Enige bij Docendo Orbis vaak voorkomende reisdoelen;

Indonesie, uw paspoort moet ná terugkomst in Nederland nog zes maanden geldig zijn!

Voor Zuid Afrika moet uw paspoort nog 3 maanden na terugkeer geldig te zijn en dient u minimaal 2 lege pagina's in uw paspoort te hebben.

Voor Thailand is een paspoort nodig dat bij vertrek uit Thailand nog 6 maanden geldig is.

Voor de Seychellen heeft u een paspoort nodig dat nog tot ná uw vertrek uit de Seychellen geldig is. Een toeristenvisum verkrijgt u bij aankomst.


Blijft u vooral de websites van betrokken landen/ambassades raadplegen op de meest actuele regelgeving op het gebied van visum-beleid en paspoort geldigheid omdat dit altijd op ieder moment kan worden aangepast.

Stichting Docendo Orbis werkt samen met Meeting & Convention Travel in Breda, aangesloten bij GGTO garantiefonds en Calamiteitenfonds. Zij behouden zich het recht voor de prijzen aan te passen indien zich grote wijzigingen voordoen in geldkoersen, vervoerskosten, heffingen en belastingen.
Onze reisarrangementen zijn altijd gebaseerd op vanaf prijzen en om een, oplopende, vluchttoeslag te voorkomen adviseren wij u tijdig te boeken.