Agenda nascholing voor huisartsen

In de toekomst als eerste op de hoogte van ons nascholingsprogramma?
Ontvang onze aankondigingen per mail door te mailen naar info@docendoorbis.nl


 
Bali, Indonesie, 25 oktober - 3 november 2019 over oogheelkunde, EBM, (mond)zorg ouderen en introductiecursus mindfulness en LEAN accreditatie is toegekend voor 23 uur bij ABC1
Hua Hin, Thailand, 8 - 16 november 2019 over sportgeneeskunde en klinische chemie, accreditatie is toegekend voor 20 uur bij ABC1 (inschrijving op aanvraag)
Kaapstad, Zuid Afrika, 24 januari - 1 februari 2020 over ouderenpsychiatrie, PTSS, EMDR en mindfulness en geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1 (ook geschikt voor de POH)
Andalusie, Spanje, 10 - 13 maart 2020 ''Burn-out preventie'' accreditatie toegekend bij ABC1 voor 20 uur incl. verplichte terugkommiddag in Nederland (alweer de laatste plaatsen)
Toledo, Spanje september 2020 
Toscane, Italie najaar 2020 Burn-out preventie
Bonaire, 3 - 10 oktober 2020
Khao Lak 30 oktober - 7 november 2020
Seychellen 13 - 21 november 2020


Quote; meer nog dan ik al hoopte door hetgeen op de website van Docendo Orbis wordt vermeld, was ik verrast door de dynamiek van het inter-disciplinaire karakter van het programma; zelden zo vruchtbaar kunnen discussiëren met collegae uit diverse specialismen.

 

Nascholing voor huisartsen naar Bali
(met goede duikmogelijkheden)

25 oktober - 3 november 2019


Na een jaar afwezigheid gaan we najaar 2019 weer voor een studiereis met nascholing naar Bali. De keuze is deze keer gevallen op Hyatt Sanur, het hotel waar we eerder, met goede herinneringen, meermaals nascholing organiseerden. Dit hotel is 4 jaar gesloten geweest voor een mega renovatie en heeft eind 2018  haar deuren weer geopend.
Gelegen direct aan zee, in het hart van Sanur en op loopafstand van de winkels en restaurants. De luchthaven is op slechts 20 minuten van het hotel.

Bali is natuurlijk een walhalla voor de duiker met prachtige spots voor Nusa Penida met mogelijkheid om manta's te spotten en de mola mola (maanvis). Of het USA Liberty wrak nabij Tulamben, volledig begroeid met koraal en vol visleven.
Beginnende duikers hebben de mogelijkheid een introductiecursus te volgen.


Het programma is geaccrediteerd voor 23 uur bij ABC1 en zal handelen over EBM in de praktijk, oogheelkunde en palliatieve zorg en (mond)zorg bij ouderen. Ook is een introductiecurusus mindfulness inbegrepen in de cursus en krijgt u een kennismaking in LEAN. 
 

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

 
Lees hier meer over het wetenschappelijk programmaNascholing voor huisartsen en SO naar Hua Hin, Thailand
8 - 16 november 2019 (inschrijving op aanvraag)Hotel Anantara Hua Hin is door het toonaangevende reismagazine Condé Nast meermaals gekozen in de Top 10 van beste Aziatische resorts.

Hua Hin komt iedere 2 jaar terug in onze planning en dat is niet voor niets.
Op zo'n 2.5 uur rijden van Bangkok ligt deze koninklijke badplaats met zijn ruime aanbod van goede (vis)restauants, grote levendige ''nightmarket" en zo'n 8 golfbanen in de regio waaronder de beroemde Black Mountain en Baan Bayan.

Hotel Anantara staat altijd garant voor een comfortabel verblijf, direct aan zee met een uitstekende service; verschillende restaurants, aan zee en aan het zwembad, Spa paviljoen en op zo'n 5 auto/tuktukminuten rijden van het centrum van Hua Hin.
Wij bieden in het pakket de standaard kamers maar tegen toeslag zijn ook zeezicht kamers of Lagoonkamers (in aparte vleugel met aparte bar en zwembad) te boeken.

Mogelijkheid de reis te verlengen met bijvoorbeeld een paar dagen Bangkok of de eilanden.

Het programma over sportgeneeskunde in de huisartsenpraktijk en klinische chemie wordt verzorgd door Huib Plemper, sportarts en Raoul Oudeengberink, klinisch chemicus en staat onder supervisie van Pieter Bots, huisarts.
De cursus is geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1Lees hier meer over het wetenschappelijk programma


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie.  

Culinaire nascholing voor huisartsen, SO, POH en sociaal geneeskundigen naar Kaapstad 
24 januari - 1 februari 2020

 

 

Wanneer het in Zuid Afrika hoogzomer is reizen wij naar Somerset-West, op 30 minuten van Kaapstad, voor een nascholing voor tandartsen en mondhygienisten waarvan 2 dagdelen samen met de aanwezige huisartsen worden gevolgd.
U verblijft in het comfortabele hotel lord Charles net buiten Somerset-West op 20 minuten rijden van Stellenbosch en dus een ideale uitvalsbasis voor de wijnhuizen en restaurants in deze wijnstreek.
Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby met bar, restaurant en heerlijk buitenzwembad.
In Somerset-West en Stellenbosch zijn uitstekende restaurants en wijnhuizen.  
Een bezoek aan bijv. Kaap de Goede hoop of het Waterfront in Kaapstad is eenvoudig te ondernemen vanuit het hotel.
Op een klein uurtje rijden ligt Franschhoek met leuke winkels, oude kerken en gebouwen en gerenommeerde restaurants.

Lees hier meer over het programma met ouderenpsychiatrie, PTSS, EMDR en mindfulness met medewerking van Marian Quelle, psychotherapeut en Martin Kat, ouderenpsychiater en onder voorzitterschap van Hans Padding, huisarts is geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1
Martin Kat schreef recent het boek "Ouderenpsychiatrie; de praktijk".

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie
 

Nascholing "Burn-Out" preventie voor (huis)arts en SO naar Andalusië, Spanje
10 - 13 maart 2020In maart 2020 kunt u deelnemen aan een nascholing voor (huis)arts en SO over 'Burn-Out preventie". Met verblijf in één van de beste hotels van Spanje, La Bobadilla "a Royal Hideaway", gelegen in het hart van Andalusie op 70 km van de luchthaven van Malaga en van Granada verblijft u hier 3 nachten in een omgeving van sereniteit en luxe.
Een omgeving die wordt gedomineerd door olijf- en amandelbomen. Dit is Andalusie op zijn mooist!
Een heerlijk zwembad, uitgebreide Spa en verschillende restaurants zijn de ingredienten van uw verblijf hier tijdens de niet-nascholingsuren. U kunt vliegen vanaf verschillende luchthavens in Nederland; Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, zie hiervoor de vluchtmogelijkheden op het inschrijfformulier en hiermee kunt u zelf bepalen hoeveel tijd u weg wilt zijn uit de praktijk.

U Verblijft in dit hotel 3 nachten op basis van logies en ontbijt, 2x diner en tijdens de 3 cursusdagen is ook een sandwichlunch inbegrepen.

Voor deze cursus is 20 uur accreditatie toegekend bij ABC1. Dit is inclusief een verplichte terugkom-middag in Nederland.

Burn-out, de beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven dat heel wat dokters ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad. Dit programma wordt verzorgd door Cees Stegena, psycholoog, coach bij The Coaching Experience en Door Martijnse, huisarts np.
 

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie


Tijdens deze nascholing besteden we aandacht aan;

  • Zicht krijgen op de balans tussen werk en privéleven
  • Het herkennen van de symptomen van overbelasting, de valkuilen, de “energievreters” en de risico’s van het vak.
  • Het ontwikkelen van strategieën om gezond en fit te worden en te blijven.
  • Tools krijgen om met plezier in de praktijk te kunnen werken, zonder overbelast te raken.
  • Recente wetenschappelijke inzichten van de effecten van chronische stress op het lichamelijk functioneren

 

 
 

Nascholing "Burn-Out" preventie voor (huis)arts en SO naar Toscane, Italie
najaar 2020

 


Vanwege de grote belangstelling herhalen we dit najaar de nascholing Burn-out preventie in het lieflijke Toscane in hotel Poggio dei Medici.
Een heerlijk hotel (op de golfbaan) en met comfortabel ingerichte kamers in Toscaanse stijl.

U verblijft in dit hotel 4 nachten op basis van half pension en tijdens de 3 cursusdagen is ook lunch inbegrepen. (woensdag, donderdag en vrijdag).
Voor deze cursus is 20 uur accreditatie toegekend bij ABC1. Dit is inclusief een verplichte  terugkom-middag (5 uur) Nederland.
 

Burn-out, dé beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven
dat heel wat dokters ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad.  
Dit programma wordt verzorgd door Cees Stegenga, psycholoog, coach en expert burn-out  the Coaching Experience  en Door Martijnse, huisarts np
 
 
Tijdens deze nascholing besteden we aandacht aan;

  • Zicht krijgen op de balans tussen werk en privéleven
  • Het herkennen van de symptomen van overbelasting, de valkuilen, de “energievreters” en de risico’s van het vak.
  • Het ontwikkelen van strategieën om gezond en fit te worden en te blijven.
  • Tools krijgen om met plezier in de praktijk te kunnen werken, zonder overbelast te raken.
  • Recente wetenschappelijke inzichten van de effecten van chronische stress op het lichamelijk functioneren

 

Quote van deelnemer; een prachtige investering voor nu en in de toekomst
Nascholing voor huisarts en specialist ouderengeneeskunde naar Khao Lak, Thailand
30 oktober - 7 november 2020


Khao Lak, ook wel de parel van de Andaman zee genoemd, ligt op  ruim een uur rijden van de luchthaven van Phuket.
Met het landschap van een ansichtkaart en met betoverende watervallen zoals de Ton Chong Fa onderdeel van het Khao Lak-Lam Ru National Park is dit een ongerept stukje Thailand. Een walhalla voor duikers en snorkelaars omdat de mooiste duikspots hier te vinden zijn oa ook bij de Similan eilanden op zo'n 2 uur varen van Khao Lak, ook als dagtocht te bezoeken.
In Khao Lak zijn meerdere kookscholen waar u de fijne kneepjes van de Thaiase keuken kunt leren.
Wij verblijven in het JW Marriott hotel minder dan 10 minuten rijden buiten het centrum van Khao Lak. Een hotel met meerdere restaurants met oa Thais, Italiaans en Japans restaurant met teppanyaki-plaat en schitterend aan zee gelegen met het grootste en langste zwembad in Azie. Tegen toeslag verblijft u zelfs in een kamer van waaruit u direct het zwembad in stapt.

De standaard vlucht is per Singapore Airlines via Singapore met speciale Premium klasse aan boord of per KLM via Bangkok naar Phuket. 
Ook goede vluchtmogelijkheden met Emirates via Dubai rechtstreeks naar Phuket. 
 

Nascholing voor huisartsen en SO naar de Seychellen
13 - 21 november 2020 


De Seychellen zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.
Het hoofdeiland, Mahé, is ongeveer net zo groot als Texel.
De Seychellen, met de typische granietformaties aan zee en de unieke flora en fauna, hebben een grote aantrekkingskracht en toerisme is hier dan ook de voornaamste bron van inkomsten. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs. Het najaar is de juiste tijd om deze eilandengroep te bezoeken vanwege de passat wind die waait waardoor de temperatuur dan nooit te warm wordt.
Een heerlijke voornamelijk creoolse keuken met Franse invloeden en hier en daar pittig met de curry's met kokosmelk waar men graag gebruik van maakt. Uiteraard staat vaak verse vis op het menu. Vanwege de omvang van het eiland is het goed te ''ontdekken'' tijdens een week nascholing. Autohuur is beschikbaar in het hotel.
Het hotel onderging eind 2014 een mega renovatie en opende in maart 2015 als Avani Barbarons en won direct de Award voor het beste nieuwe hotel in de Indische Oceaan. Schitterend gelegen aan een idyllisch privestrand combineert u hier nascholing met verblijf op één van de mooiste locaties van dit eiland.
U verblijft op basis van logies en ontbijt en heeft keuze uit 2 restaurants in het hotel en rondom het hotel liggen verschillende goede restaurants waar u met de taxi of autohuur makkelijk komt.
De duikschool ligt op 15 min rijden.
In 2017 en 2018 gingen we al naar deze locatie met alleen maar positieve reacties en schitterende verlengingsmogelijkheden op Praslin en het fietseiland La Dique.
 

 Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie


Quote; Evenzeer mijn dank voor het aanbieden van deze zeer interessante cursus (burn-out preventie)

.

 

Accreditatiepunten worden door ons ingeschreven in uw dossier.
Verplichte cursus/scholingskosten zijn in 2019 voor 100% aftrekbaar, reis- en verblijfskosten voor 80%


Klik hier om te registreren voor toekomstige nascholingen voor huisartsen en specialist ouderengeneeskunde van Docendo Orbis.

Check na het insturen van uw inschrijfformulier altijd of dit goed bij ons is aangekomen!