Agenda nascholing voor huisartsen

In de toekomst als eerste op de hoogte van ons nascholingsprogramma?
Ontvang onze aankondigingen per mail door te mailen naar info@docendoorbis.nlKaapstad, Zuid Afrika, 18 - 26 januari 2019 accreditatie voor 20 uur bij ABC1 en ABSG.
NVvPO heeft deze cursus geaccrediteerd voor 12 uur. Er zijn nog cursusplaatsen beschikbaar
Avegoor, Nederland, 22 - 23 februari de (huis)arts aan de leiding module A
Avegoor, Nederland 15 - 16 maart de (huis)arts aan de leiding module B
Andalusië, Spanje, 27 - 31 maart 2019 over Burn-Out, accreditatie wordt aangevraagd voor 20 uur bij ABAN inclusief terugkommiddag medio mei 2019 in Nederland  (voor deze cursus zijn maximaal 12 cursusplaatsen beschikbaar)
Hoi An, Vietnam, 5 - 14 april 2019 over ouderenpsychiatrie, EMDR, PTSS en mindfulness,  ook voor sociaal geneeskundigen en (ouderen)psychologen
Toledo, Spanje 22 - 27 september 2019 geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1
Bali, Indonesie, 25 oktober - 3 november 2019 accreditatie is toegekend voor 23 uur bij ABC1
Hua Hin, Thailand, 8 - 16 november 2019 over sportgeneeskunde en klinische chemie en geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1
Khao Lak november 2020
Seychellen november 2020


Quote; meer nog dan ik al hoopte door hetgeen op de website van Docendo Orbis wordt vermeld, was ik verrast door de dynamiek van het inter-disciplinaire karakter van het programma; zelden zo vruchtbaar kunnen discussiëren met collegae uit diverse specialismen.

 

Culinaire nascholing voor huisarts en specialist ouderengeneeskunde en sociaal geneeskundigen (icm tandartsen en mondhygienisten) naar Kaapstad, Zuid Afrika
18 - 26 januari 2019 

 


 

In januari 2019 reizen we naar zomers Kaapstad voor een nascholing voor huisartsen, SO, tandartsen en mondhygienisten, sociaalgeneeskundigen en POH's
U verblijft in het comfortabele hotel lord Charles net buiten Somerset West en op zo'n 20 minuten rijden van Stellenbosch en daarmee zeer gunstig tov de wijnhuizen, golfbanen en restaurants in deze streek.
Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby met bar, restaurant en heerlijk buitenzwembad met zonneterras.
Wij bieden een culinair pakket met 2 x lunch en 2 x diner incl. wijnarrangement aan ( dit geniet u met andere deelnemers aan deze cursus) en de overige dagen kunt u genieten van de faciliteiten van het hotel of zelf op onderzoek gaan langs de hoogtepunten in de Kaapprovincie met een bezoek aan bijv. Kaap de Goede hoop, het Waterfront in Kaapstad of de prachtige wijnvelden in deze regio.


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

Lees hier meer over het wetenschappelijk programma over jeugdgezondheidszorg, met oa. het bespreken van de LESA's en het rijksvaccinatieprogramma en over ouderengeneeskunde; mondzorg bij ouderen en palliatieve zorg.

Accreditatie is toegekend voor 20 uur bij ABC1 en voor 12 uur bij NVvPO


 

Nascholing voor huisartsen over leidinggeven, conflictpreventie en bemiddeling en assertiviteit (module B)
Module A op 22 - 23 februari en module B 15 - 16 maart 2019
  

Bij deze nascholing heeft de keuze de startmodule te kiezen of indien u deze al hebt gevolgd of eerder een cursus leiding geven heeft gevolgd module B.
Het betreft in beide gevallen een praktische, interactieve cursus met veel ruimte voor rollenspel.
U verblijft op Landgoed Avegoor vanaf vrijdagmiddag tot zatermiddag inclusief lunches en diner.
Voor deze module A is 12 uur accreditatie toegekend bij ABC1
Voor deze module B cursus is 12 uur accreditatie toegekend via ABAN onder nummer 311548

Lees hier meer informatie over de cursusstof


Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie


 

Nascholing "Burn-Out" voor (huis)arts en SO naar Andalusië, Spanje
27 - 31 maart 2019Maart 2019 kunt u deelnemen aan een nascholing voor huisarts en SO over "Burn-Out" 
U verblijft deze dagen in Convento La Magdalena, een 5 sterren hotel gevestigd in een 16e eeuws kasteel met uitgebreide Spa en beautymogelijkheden én met binnenzwembad. Golf op de naastgelegen baan behoort tot de mogelijkheden en daarmee staat uw verblijf in dit hotel in het teken van ontspannen en genieten. Het hotel beschikt over 21 sfeervolle, ruime kamers en het restaurant van het hotel is uitstekend te noemen. Antequera, een UNESCO Heritage ligt niet ver van het hotel en naar Malaga is circa 40 minuten. Het hotel wordt omringd door El Torcal National Park. 
U kunt vliegen vanaf verschillende luchthavens in Nederland; Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, zie hiervoor de vluchtmogelijkheden op het inschrijfformulier, en hiermee kunt u zelf bepalen hoeveel tijd u weg wilt zijn uit de praktijk.
U verblijft in dit hotel 4 nachten op basis van half pension en tijdens de 3 cursusdagen is ook lunch inbegrepen. (donderdag,vrijdag en zaterdag)
Voor deze cursus wordt 20 uur accreditatie aangevraagd via ABAN. Dit is inclusief een terugkom-middag (4uur) medio mei in Nederland.
Voor deze cursus zijn maximaal 12 cursusplaatsen beschikbaar.
 

Burn-out, dé beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven
dat heel wat dokters ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad.  
 
 
Tijdens deze nascholing besteden we aandacht aan;

  • Zicht krijgen op de balans tussen werk en privéleven
  • Het herkennen van de symptomen van overbelasting, de valkuilen, de “energievreters” en de risico’s van het vak.
  • Het ontwikkelen van strategieën om gezond en fit te worden en te blijven.
  • Tools krijgen om met plezier in de praktijk te kunnen werken, zonder overbelast te raken.
  • Recente wetenschappelijke inzichten van de effecten van chronische stress op het lichamelijk functioneren 
Binnenkort meer informatie over de inhoud van de cursus.

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatieNascholing voor huisartsen naar Hoi An, Vietnam
5 - 14 april 2019 
Eerder organiseerden wij met succes een nascholing in Hoi An, Vietnam en daarom gaan we nu terug naar deze populaire bestemming. 
Hoi An werd door Unesco in 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst en wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Toch heeft de stad de oude sfeer en vriendelijkheid kunnen behouden.
En deze oude handelsstad herbergt nog veel oude gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden vertonen. Een goed voorbeeld daarvan is de ''Japanse brug". 

U verblijft in het centrum van Hoi An in hotel Anantara, op loopafstand van de winkels, restaurants en veel bezienswaardigheden en direct aan de Thu Bon rivier. Met de fiets, gratis beschikbaar bij het hotel, door een lieflijk landschap van rijstvelden en dorpjes bent u binnen 15 minuten aan het strand van Danang. Uiteraard beschikt het hotel over een heerlijk zwembad. 
Verlengen is uiteraard mogelijk bijvoorbeeld met een verblijf in Saigon, bezoek aan de Mekong delta of een paar dagen tropisch strand op Phu Quoc, een uurtje vliegen vanuit Saigon.

Tijdens deze week heeft u ook de mogelijkheid Hué te bezoeken. 

U vliegt met Singapore Airlines via Singapore naar Danang en vanuit Danang bent u in 30 minuten in het hotel. 

Door veranderingen in demografie en gevolgen van politieke keuzes zal de populatie ouderen in huisartsenpraktijken de komende jaren gaan stijgen. Zo zullen zij steeds langer in hun eigen woonomgeving blijven. Dit zal ook het gelden voor de kwetsbaren onder hen zoals ouderen met psychische en psychiatrische problematiek.
Ouderenpsychiatrie is een relatief jong subspecialisme binnen het werkgebied van de psychiatrie. Was er binnen de psychiatrie tot de jaren 80 van de vorige eeuw vooral veel aandacht voor degeneratieve ziekten zoals allerlei vormen van dementie, de laatste 20 jaar heeft het onderzoeksgebied zich verruimd en gericht op de diagnostiek en behandeling van stoornissen als de (laat ontstane) depressie, angststoornissen, psychosen en persoonlijkheidsstoornissen. Wat valt er bijvoorbeeld te zeggen over de oudere die een dergelijke aandoening ontwikkelt? Hoe onderscheidt deze groep zich van de groep ouderen die tot op hoge leeftijd vitaal en zonder psychische problemen blijft? Hoe kunnen deze patiënten zich presenteren in de huisartsenpraktijk? Hoe is de verwevenheid van psychiatrische stoornissen met kwetsbaarheden op lichamelijk, cognitief en sociaal gebied? Een hoe te (be)handelen? In de cursus zal ruime aandacht worden besteed aan de diagnostiek, differentiaal-diagnostiek en behandeling van deze aandoeningen. Wetenschappelijke updates worden afgewisseld met casuïstiek (o.a. op dvd) en er zal interactief geoefend worden met praktijkvoorbeelden. Ook zal een onderwerp als de organisatie van de zorg (samenwerking intern met de POH’s, extern met GGZ, de specialist ouderengeneeskunde, de casemanagers, wijkteams) voor deze groep ouderen aan bod komen.    
Voor dit onderwerp heeft Docendo Orbis  Dr. Martin G. Kat, ouderenpsychiater-psychotherapeut bereid gevonden om zijn bijdrage te leveren en hij zal samen met Hans Padding, huisarts, deze nascholing verzorgen.
En met Marian Quelle, psychotherapeut over EMDR en PTSS en een introductiecursus mindfulness wordt er accreditatie aangevraagd voor 20 uur.
Deze cursus is ook toegankelijk voor de POH-GGZ, sociaal geneeskundigen en (ouderen)psychologen

 

Lees hier meer over het wetenschappelijk programma

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie

 

 

Nascholing voor huisarts en POH naar Toledo, Spanje 
22 - 27 september 2019 

Tijdens deze nascholing verblijven we in het hotel Beatriz Toledo Auditorium & Spa aan de rand van Toledo. Dit hotel heeft goede faciliteiten, comfortabele kamers en ruim buitenzwembad. Het historisch centrum is per taxi  slechts enkele minuten verwijderd van het hotel.
Deze nascholing over (kinder)psychiatrie en ouderenzorg is geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1.

Lees hier meer over het wetenschappelijk programma

 

Nascholing voor huisartsen naar Bali
25 oktober - 3 november 2019Na een jaar van afwezigheid gaan we najaar 2019 weer op studiereis met nascholing naar Bali.

Het programma is geaccrediteerd voor 23 uur bij ABC1 en zal handelen over EBM in de praktijk, oogheelkunde en palliatieve zorg en (mond)zorg bij ouderen. Ook is een introductiecurusus mindfulness inbegrepen in de cursus en krijgt u een introductie in LEAN. Binnenkort staat het programma op de website. 

 

 

Nascholing voor huisartsen en SO naar Hua Hin, Thailand
8 - 16 november 2019Hotel Anantara Hua Hin is door het toonaangevende reismagazine Condé Nast gekozen in de Top 10 van beste Aziatische resorts.

Hua Hin komt iedere 2 jaar terug in onze planning en dat is niet voor niets.
Op zo'n 2.5 uur rijden van Bangkok ligt deze koninklijke badplaats met zijn grote aanbod van goede (vis)restauants, levendige ''nightmarket" en zo'n 8 golfbanen in de regio.
Hotel Anantara staat altijd garant voor een comfortabel verblijf, direct aan zee met een uitstekende service; verschillende restaurants, aan zee en aan het zwembad, Spa paviljoen en op zo'n 5 auto/tuktukminuten rijden van het centrum van Hua Hin.

Het programma met sportgeneeskunde en klinische chemie is geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie. 
 

Studiedagen landgoed Avegoor ''De Huisarts aan de leiding"


Ook dit najaar kunt u deelnemen aan een 2 daagse nascholing voor huisartsen, specialist ouderengeneeskunde en bedrijfsartsen over leidinggeven in de dagelijkse praktijk. Met veel praktische informatie voor het voeren van functioneringsgesprekken en situatiegericht leidinggeven.
Het programma voor deze nascholing is in handen van Erik Ranzijn van Roovos organisatieontwikkeling.

Erik Ranzijn  schreef het boek " De huisarts aan de leiding" en een exemplaar krijgt u na afloop van deze nascholing uitgereikt.
U verblijft deze dagen incl. 1 overnachting met 2 x lunch en 1 diner op Landgoed Avegoor in Ellecom bij Rheden, een comfortabele 4 sterren locatie met binnenzwembad en sauna.Bekijk hier het programma met dagindeling

 

Nascholing voor huisartsen en specialist ouderengeneeskunde naar Khao Lak, Thailand
november 2020


Khao Lak, ook wel de parel van de Andaman zee genoemd, ligt op  ruim een uur rijden van de luchthaven van Phuket.
Met het landschap van een ansichtkaart en met betoverende watervallen zoals de Ton Chong Fa onderdeel van het Khao Lak-Lam Ru National Park is dit een ongerept stukje Thailand. Een walhalla voor duikers en snorkelaars omdat de mooiste duikspots hier te vinden zijn oa ook bij de Similan eilanden op zo'n 2 uur varen van Khao Lak, ook als dagtocht te bezoeken.
In Khao Lak zijn meerdere kookscholen waar u de fijne kneepjes van de Thaiase keuken kunt leren.
Wij verblijven in het JW Marriott hotel minder dan 10 minuten rijden buiten het centrum van Khao Lak. Een hotel met meerdere restaurants met oa Thais, Italiaans en Japans restaurant met teppanyaki-plaat en schitterend aan zee gelegen met het grootste en langste zwembad in Azie. Tegen toeslag verblijft u zelfs in een kamer van waaruit u direct het zwembad in stapt.

De standaard vlucht is per Singapore Airlines met een A350 via Singapore met speciale Premium klasse aan boord of per KLM via Bangkok naar Phuket. 

Nascholing voor huisartsen en sportartsen naar de Seychellen
november 2020 


De Seychellen zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.
Het hoofdeiland, Mahé, is ongeveer net zo groot als Texel.
De Seychellen, met de typische granietformaties aan zee en de unieke flora en fauna, hebben een grote aantrekkingskracht en toerisme is hier dan ook de voornaamste bron van inkomsten. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs. Het najaar is de juiste tijd om deze eilandengroep te bezoeken vanwege de passat wind die waait waardoor de temperatuur dan nooit te warm wordt.
Een heerlijke voornamelijk creoolse keuken met Franse invloeden en hier en daar pittig met de curry's met kokosmelk waar men graag gebruik van maakt. Uiteraard staat vaak verse vis op het menu. Vanwege de omvang van het eiland is het goed te ''ontdekken'' tijdens een week nascholing. Autohuur is beschikbaar in het hotel.
Het hotel onderging eind 2014 een mega renovatie en opende in maart 2015 als Avani Barbarons en won direct de Award voor het beste nieuwe hotel in de Indische Oceaan. Schitterend gelegen aan een idyllisch privestrand combineert u hier nascholing met verblijf op één van de mooiste locaties van dit eiland.
U verblijft op basis van logies en ontbijt en heeft keuze uit 2 restaurants in het hotel en rondom het hotel liggen verschillende goede restaurants waar u met de taxi of autohuur makkelijk komt.
De duikschool ligt op 15 min rijden.
In 2017 en 2018 gingen we al naar deze locatie met alleen maar positieve reacties én schitterende verlengingsmogelijkheden op Praslin en het fietseiland La Dique.
 
.


Accreditatiepunten worden door ons ingeschreven in uw dossier.
Verplichte cursus/scholingskosten zijn in 2018 100% aftrekbaar, reis- en verblijfskosten voor 80%


Klik hier om te registreren voor toekomstige nascholingen voor huisartsen en SO van Docendo Orbis.

Check na het insturen van uw inschrijfformulier altijd of dit goed is aangekomen!