Doelstelling


Docendo Orbis verzorgt nascholingsreizen en studiereizen voor professionals in de medische sector zoals huisartsen, tandartsen en mondhygiënisten, bedrijfs- en verzekeringsartsen, medisch specialisten, (ouderen)psychologen, POH's en sportartsen.
Wij bieden onze nascholingen aan, afhankelijk van de doelgroep, bij ABC1, KRT, KRM, ABSG, ABAN en NVvPO. 

De stichting onderscheidt zich van andere opleiders in haar keuze van de locaties: meestal zijn die geselecteerd in Azië, met name Bali en Thailand maar ook in de Seychellen of Zuid-Afrika; in de Kaapprovincie met oa culinaire ontdekkingen én nabij het Krugerpark. Ook steeds vaker in Nederland of Zuid-Europa, Spanje bijvoorbeeld, in Andalusië of Toledo maar ook in Toscane.
Wij nodigen u uit regelmatig onze website te bezoeken waar u altijd een update vindt voor alle disciplines.

Richtlijnen van o.a. de CGR en EU-wetgeving zijn voor Docendo Orbis leidend bij de uitvoering van de scholing; géén sponsoring vanuit de farmaceutische industrie, in welke vorm ook tijdens buitenlandse nascholingen. Onze sprekers ontvangen geen sprekersfee en zijn onafhankelijk en dit is bij onze nascholingen altijd zo geweest.
Dit leidt tot iets hogere cursuskosten maar daarmee bent u gegarandeerd van niet gesponsorde nascholing.


Raadpleeg voor inschrijving, en ook daarna regelmatig tot vertrek, de reisvoorwaarden in de reisapp van Buitenlandse Zaken. 

Deelname aan alle cursusuren is verplicht en alleen dan worden de accreditatiepunten verwerkt en toegekend.

De stichting heeft de ambitie kwalitatief hoogwaardige en op de actualiteit gerichte programma's te ontwikkelen. Naast medisch-wetenschappelijke onderwerpen zijn ook de laatste ontwikkelingen in bedrijfsvoering, communicatie en management en vooral ook maatschappelijke thema's vertegenwoordigd. Op locatie presenteren didactisch onderlegde lectoren en gastsprekers de lesstof, vaak in een inter-actieve setting. Waar mogelijk brengt u praktijkbezoeken aan plaatselijke zorginstellingen of klinieken.

Quote; kennelijk moet je daarvoor toch even wat verder weg uit je comfortzone; Docendo Orbis programma's op locatie bieden op de actualiteit gerichte nascholing met een scherp oog voor het inter-disciplinaire karakter dat de zorg steeds meer kenmerkt.

Door toenemende (administratieve) werkdruk, burn-out ligt bij velen op de loer, wordt de meerwaarde van nascholing op mooie locaties nog eens extra bewezen. Ruim tijd voor collegiale gesprekken, binnen én buiten de cursuszaal, en veel tijd voor spiegeling wordt door onze cursisten beschouwd als een wezenlijk onderdeel van de nascholing. Ook vormen onze nascholingen dé gelegenheid voor (oud-)studiegenoten elkaar weer eens uitgebreid te spreken over het vak onder ontspannende omstandigheden.
Daarnaast brengt Docendo Orbis verschillende zorgprofessionals met elkaar in contact in de cursuszaal en worden regelmatig nascholingen georganiseerd waar bijvoorbeeld huisartsen en tandartsen en mondhygiënisten, maar ook huisartsen en bedrijfsartsen of specialisten en huisartsen samen (een deel) van het programma volgen.

Docendo Orbis met nascholing op de mooiste locaties heeft het grootste aanbod van nascholingen binnen en buiten Europa en verstuurt haar mailings voornamelijk via email. Wilt u ook als eerste op de hoogte worden gebracht stuur ons dan een email op info@docendoorbis.nl o.v.v. uw beroepsgroep of bel met 076-7502479 tijdens kantooruren en b.g.g. of buiten kantooruren 06 5436 2291.
U kunt ons ook volgen op Twitter @docendoorbis of via Facebook.

Artsen mogen 25% van het benodigd aantal punten, sommigen zelfs 50% zoals bedrijfsarts en chirurg, behalen buiten het eigen vakgebied. Onze nascholingen zijn voor alle artsen en medisch specialisten geschikt omdat nascholen buiten het eigen vakgebied ook verfrissend kan zijn.

De meereizende partner is natuurlijk welkom. Voor allen worden culturele activiteiten in de regio ontplooid, veelal in de vorm van excursies en safari's. Uiteraard bestaat de mogelijkheid uw reis te verlengen. Meer informatie kunt u krijgen via ons reisburo.

De stichting werkt voor haar activiteiten en verlengingen samen met Meeting & Convention Travel in Breda, een specialist in groepsreizen en incentives, die is aangesloten bij het GGTO garantiefonds en het Calamiteitenfonds. 076-7501271 info@mc-travel.nl
 

 

 Voorkóm een burn-out en kom op tijd nascholen op één van onze mooie locaties!
 Namens stichting Docendo Orbis, met vriendelijke groet,                  


  Anja Trommelen
  Voorzitter

 Quote; "Dank voor de bijzondere nascholingsreis . Ik heb genoten!"      
 Onze partners: