Bedrijfsartsen en verzekeringsartsen

 

Bedrijfs- en verzekeringsartsen en sociaal geneeskundigen mogen 50% van de benodigde accreditatiepunten buiten het eigen vakgebied halen en kunnen daarom ook deelnemen aan al onze geaccrediteerde (ABC1) nascholingen voor huisartsen.

 

 

Quote; meer nog dan ik al hoopte door hetgeen op de website van Docendo Orbis wordt vermeld, was ik verrast door de dynamiek van het inter-disciplinaire karakter van het programma; zelden zo vruchtbaar kunnen discussiëren met collegae uit diverse specialismen.

 

  

Nascholing "Burn-Out" voor (huis)arts en SO naar Andalusië, Spanje
27 - 31 maart 2019Maart 2019 kunt u deelnemen aan een nascholing voor (huis)arts en SO over "Burn-Out" 
U verblijft deze dagen in Convento La Magdalena, een 5 sterren hotel gevestigd in een 16e eeuws kasteel met uitgebreide Spa en beautymogelijkheden én met binnenzwembad. Golf op de naastgelegen baan behoort tot de mogelijkheden en daarmee staat uw verblijf in dit hotel in het teken van ontspannen en genieten. Het hotel beschikt over 21 sfeervolle, ruime kamers en het restaurant van het hotel is uitstekend te noemen. Antequera, een UNESCO Heritage ligt niet ver van het hotel en naar Malaga is circa 40 minuten. Het hotel wordt omringd door El Torcal National Park. 
U kunt vliegen vanaf verschillende luchthavens in Nederland; Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, zie hiervoor de vluchtmogelijkheden op het inschrijfformulier, en hiermee kunt u zelf bepalen hoeveel tijd u weg wilt zijn uit de praktijk.
U verblijft in dit hotel 4 nachten op basis van half pension en tijdens de 3 cursusdagen is ook lunch inbegrepen. (donderdag,vrijdag en zaterdag)
Voor deze cursus is 20 uur accreditatie toegekend bij ABC1.
Dit is inclusief een terugkom-middag (5 uur) medio mei in Nederland.
Voor deze cursus zijn maximaal 12 cursusplaatsen beschikbaar.
 

Burn-out, dé beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven
dat heel wat dokters ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad.  
 
 
Tijdens deze nascholing besteden we aandacht aan;

  • Zicht krijgen op de balans tussen werk en privéleven
  • Het herkennen van de symptomen van overbelasting, de valkuilen, de “energievreters” en de risico’s van het vak.
  • Het ontwikkelen van strategieën om gezond en fit te worden en te blijven.
  • Tools krijgen om met plezier in de praktijk te kunnen werken, zonder overbelast te raken.
  • Recente wetenschappelijke inzichten van de effecten van chronische stress op het lichamelijk functioneren Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie
 


Nascholing voor sociaal geneeskundigen en huisartsen naar Hoi An, Vietnam
5 - 14 april 2019 
Eerder organiseerden wij met succes een nascholing in Hoi An, Vietnam en daarom gaan we nu terug naar deze populaire bestemming. 
Hoi An werd door Unesco in 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst en wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Toch heeft de stad de oude sfeer en vriendelijkheid kunnen behouden.
Deze oude handelsstad herbergt nog veel oude gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden vertonen. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de ''Japanse brug". 

U verblijft in het centrum van Hoi An in hotel Anantara, op loopafstand van de winkels, restaurants en veel bezienswaardigheden en direct aan de Thu Bon rivier. Met de fiets, gratis beschikbaar bij het hotel, door een lieflijk landschap van rijstvelden en dorpjes bent u binnen 15 minuten aan het strand van Danang. Uiteraard beschikt het hotel over een heerlijk zwembad, fitness en restaurant.
Verlengen is uiteraard mogelijk bijvoorbeeld met een verblijf in Saigon, bezoek aan de Mekong delta of een paar dagen tropisch strand op Phu Quoc, een uurtje vliegen vanuit Saigon.

Tijdens deze week heeft u ook de mogelijkheid  de keizerlijke stad Hué te bezoeken. 

U vliegt met Singapore Airlines via Singapore naar Danang en vanuit Danang bent u in 30 minuten in het hotel. 

Lees hier meer over het wetenschappelijke programma ook bestemd voor bedrijfsarts en sociaal geneeskundigen en geaccrediteerd voor 20 uur bij ABC1.

Download hier het inschrijfformulier met prijsinformatie
 
Wilt u als eerste op de hoogte worden gehouden van toekomstige nascholingen voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen mail dan naar info@docendoorbis.nl mmv uw beroepsgroep.


Tijdens de cursus zal iedere dag een presentielijst rouleren en daarmee is deelname aan alle cursusuren verplicht en kan alleen dan accreditatie worden toegekend.