Doelstelling
Docendo Orbis verzorgt studiereizen met nascholing voor met name professionals in de medische sfeer zoals urologen, gynaecologen, huisartsen, tandartsen en mondhygiënisten, dierenartsen en bedrijfs- en verzekeringsartsen en voor het notariaat.

De stichting onderscheidt zich van andere opleiders in haar keuze van de locaties: meestal zijn die geselecteerd in Azië, met name Bali,Thailand en Vietnam en Myanmar maar ook in de Seychellen of Zuid-Afrika; Kaapprovincie met oa culinaire ontdekkingen  én nabij het Krugerpark. Soms ook in Nederland of Zuid-Europa, Malaga bijvoorbeeld met verblijf in deze bruisende stad met mogelijkheid van bezoek aan het Alhambra in Granada of golf op één van de vele banen.
Wij adviseren u regelmatig onze website te bezoeken waar u altijd een update vindt voor alle disciplines.

Richtlijnen van o.a. de CGR en EU-wetgeving zijn voor Docendo Orbis leidend bij de uitvoering van de scholing; géén sponsoring vanuit de farmaceutische industrie, in welke vorm ook. Onze sprekers ontvangen geen sprekersfee en zijn onafhankelijk en dit is bij onze nascholingen altijd zo geweest.
Dit leidt tot hogere cursuskosten maar daarmee bent u gegarandeerd van niet gesponsorde nascholing.


Cursussen worden bij de daarvoor in aanmerking komende organisaties en instellingen aangemeld voor accreditatie.

Deelname aan alle cursusuren is verplicht en alleen dan worden de accreditatiepunten verwerkt en toegekend.

De stichting heeft de ambitie kwalitatief hoogwaardige en op de actualiteit gerichte programma's te ontwikkelen. Naast medisch-wetenschappelijke onderwerpen zijn ook de laatste ontwikkelingen in bedrijfsvoering, communicatie en management vertegenwoordigd en besteden we veel aandacht aan dit onderwerp. Op locatie presenteren didactisch onderlegde lectoren en gastsprekers, soms buitenlandse, de lesstof, vaak in een inter-actieve setting. Waar mogelijk brengt u praktijkbezoeken aan plaatselijke zorginstellingen of klinieken.

Quote; kennelijk moet je daarvoor toch even wat verder weg uit je comfortzone; Docendo Orbis programma's op locatie bieden op de actualiteit gerichte nascholing met een scherp oog voor het inter-disciplinaire karakter dat de zorg steeds meer kenmerkt.

Door toenemende (administratieve) werkdruk, burn-out ligt bij velen op de loer, wordt de meerwaarde van nascholing op mooie locaties nog eens extra bewezen. Ruim tijd voor collegiale gesprekken, binnen én buiten de cursuszaal, en veel tijd voor spiegeling wordt door onze cursisten beschouwd als een wezenlijk onderdeel van de nascholing. Ook vormen onze nascholingen dé gelegenheid voor (oud-)studiegenoten elkaar weer eens uitgebreid te spreken over het vak onder ontspannende omstandigheden.
Daarnaast brengt Docendo Orbis verschillende zorgprofessionals met elkaar in contact in de cursuszaal en worden regelmatig nascholingen georganiseerd waar bijvoorbeeld huisartsen en tandartsen en mondhygiënisten, maar ook huisartsen en bedrijfsartsen of specialisten en huisartsen samen (een deel) van het programma volgen.

Docendo Orbis met nascholing op de mooiste locaties heeft het grootste aanbod van nascholingen binnen en buiten Europa en verstuurt haar mailings voornamelijk via email. Wilt u ook als eerste op de hoogte worden gebracht stuur ons dan een email op info@docendoorbis.nl o.v.v. uw beroepsgroep of bel met 076-7502479 tijdens kantooruren en b.g.g. of buiten kantooruren 06 5436 2291.
U kunt ons ook volgen op Twitter @docendoorbis of via Facebook.
 

De meereizende partner is natuurlijk welkom. Voor allen worden culturele activiteiten in de regio ontplooid, veelal in de vorm van excursies en safari's. Uiteraard bestaat de mogelijkheid uw reis te verlengen. Meer informatie kunt u krijgen via ons reisburo.

De stichting werkt voor haar activiteiten en verlengingen samen met Meeting & Convention Travel in Breda, een specialist in groepsreizen en incentives, die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. 076-7501271 info@mc-travel.nl
 

  Voorkom een burn-out en kom op tijd nascholen op één van onze mooie locaties!
  Namens stichting Docendo Orbis, met vriendelijke groet,                  


  Anja Trommelen
  Voorzitter

 Quote; "Dank voor de bijzondere nascholingsreis . Ik heb genoten!"