Doelstelling
Docendo Orbis verzorgt studiereizen met nascholing voor met name professionals in de medische sfeer zoals urologen, gynaecologen, huisartsen, tandartsen en mondhygiënisten, dierenartsen en bedrijfs- en verzekeringsartsen.

De stichting onderscheidt zich van andere opleiders in haar keuze van de locaties: meestal zijn die geselecteerd in Azië, met name Bali, Thailand, Vietnam en Myanmar of Zuid-Afrika, Kaapprovincie met oa culinaire ontdekkingen in middag en avond en nabij het Krugerpark, in de ochtend nascholing en in de middag en avond op zoek naar de Big Five. Soms ook in Nederland of Zuid-Europa, aan de Costa del Sol bijvoorbeeld met mogelijkheid van bezoek aan het Alhambra in Granada of golf.
Wij adviseren u regelmatig onze website te bezoeken waar u altijd een update vindt voor alle disciplines.

Richtlijnen van o.a. de CGR en EU-wetgeving zijn voor Docendo Orbis leidend bij de uitvoering van de scholing; géén sponsoring vanuit de farmaceutische industrie, in welke vorm ook. Onze sprekers ontvangen geen sprekersfee en zijn onafhankelijk en dit is bij onze nascholingen altijd zo geweest.
Dit leidt tot hogere cursuskosten maar daarmee bent u gegarandeerd van niet gesponsorde nascholing.


Cursussen worden bij de daarvoor in aanmerking komende organisaties en instellingen aangemeld voor accreditatie.

Deelname aan alle cursusuren is verplicht en alleen dan worden de accreditatiepunten verwerkt en toegekend.

De stichting heeft de ambitie kwalitatief hoogwaardige en op de actualiteit gerichte programma's te ontwikkelen. Naast medisch-wetenschappelijke onderwerpen zijn ook de laatste ontwikkelingen in bedrijfsvoering, communicatie en management vertegenwoordigd en besteden we veel aandacht aan dit onderwerp. Op locatie presenteren didactisch onderlegde lectoren en gastsprekers, soms buitenlandse, de lesstof, vaak in een inter-actieve setting. Waar mogelijk brengt u praktijkbezoeken aan plaatselijke zorginstellingen of klinieken.

Quote; kennelijk moet je daarvoor toch even wat verder weg uit je comfortzone; Docendo Orbis programma's op locatie bieden op de actualiteit gerichte nascholing met een scherp oog voor het inter-disciplinaire karakter dat de zorg steeds meer kenmerkt.

Extra waarde van de nascholingen is gelegen in de collegiale gesprekken, binnen én buiten de cursuszaal. Veel deelnemers beschouwen juist dit als een wezenlijk onderdeel van de nascholing. Ook vormen onze nascholingen dé gelegenheid voor (oud-)studiegenoten elkaar weer eens uitgebreid te spreken over het vak onder ontspannende omstandigheden.
Daarnaast brengt Docendo Orbis verschillende zorgprofessionals met elkaar in contact in de cursuszaal en worden regelmatig nascholingen georganiseerd waar bijvoorbeeld huisartsen en tandartsen, maar ook huisartsen en bedrijfsartsen of specialisten en huisartsen samen (een deel) van het programma volgen.

Docendo Orbis met nascholing op de mooiste locaties heeft het grootste aanbod van nascholingen binnen en buiten Europa en verstuurt haar mailings voornamelijk via email. Wilt u ook als eerste op de hoogte worden gebracht stuur ons dan een email op info@docendoorbis.nl o.v.v. uw beroepsgroep of bel met 076-7502479 tijdens kantooruren en b.g.g. of buiten kantooruren 06 5436 2291.
U kunt ons ook volgen op Twitter @docendoorbis of via Facebook.

De meereizende partner is natuurlijk welkom. Voor allen worden culturele activiteiten in de regio ontplooid, veelal in de vorm van excursies en safari's. Uiteraard bestaat de mogelijkheid uw reis te verlengen. Meer informatie kunt u krijgen via ons reisburo.

De stichting werkt voor haar activiteiten en verlengingen samen met Meeting & Convention Travel in Breda, een specialist in groepsreizen en incentives, die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. 076-7501271 (wordt doorgeschakeld bij afwezigheid)  of info@mc-travel.nl

  Tot ziens op één van onze locaties!
  Namens stichting Docendo Orbis                   


  Anja Trommelen
  Voorzitter

 Quote; "Dank voor de bijzondere nascholingsreis . Ik heb genoten!"